مقاله بیس به پژوهشی معتبر، جدید و استاندارد گفته میشود که قبلا توسط پژوهشگر یا پژوهشگران دیگری در سطح یک مقاله علمی انجام شده است و میتواند پایه و اساس یک پژوهش علمی معتبر قرار گیرد.
مقالات بیس به دلیل برخورداری از ساختاری کامل از نظر پژوهشی میتوانند پژوهشگر را در انجام مراحل تحقیق خود راهنمایی نمایند و به عنوان نقشه راهی برای وی باشند. از آن جایی که در مقاله بیس پژوهشگر مدل تحقیق و متغییر های تحقیق را میببیند به راحتی میتواند به منابع ارزشمندی که پژوهش گر قبلی از آن ها استفاده کرده دست یابد. حتی با در اختیار داشتن مدل تحقیق می توانید نام پایان نامه خود را کمی متفاوت تر از عنوان مقاله ای که مدل تحقیق شما در آن است انتخاب کنید .
ویژگی های مقاله بیس و انتخاب آن
مقاله بیس باید خصوصیاتی داشته باشد که از طریق آن محقق بتواند به راحتی کارها و روش های تحقیقاتی محققان قبلی را درک کرده و در تحقیق جدید اجرا نماید. از طرف دیگر مقاله بیس باید حتما دارای مدل پژوهشی و فرضیه باشد تا با مطالعه آن بتوان به جزییات کار انجام شده پی برد.
مقاله بیس از چند نظر دارای اعتبار است:
1- قبلا توسط داوران مجله یا ژورنالی که آن را منتشر کرده است مورد داوری و ارزیابی قرار گرفته است و از این نظر قابل اعتناست.
2- یافته ها و نتایج مقاله بیس انتخاب شده می تواند ارائه کننده ایده های جدید پژوهشی باشد.
در انتخاب مقاله بیس سعی کنید:
1- مقاله بیس انتخابی شما بهتر است جدید باشد زیرا مقاله هایی که تاریخ انتشار آن ها قدیمی است احتمالا بیشتر مورد کاوش قرار گرفته اند (اکثر استادان هم تاکید دارند که تاریخ انتشار مقاله قدیمی نباشد).
2- سعی کنید مقاله ای را به عنوان مقاله بیس خود انتخاب نمایید که دارای مدل مفهومی یا مدل پژوهشی باشد احتمالا شما که اکنون به دنبال یافتن موضوع پایان نامه خود هستید درس روش تحقیق در حوزه علوم انسانی را گذرانده اید در درس مذکور نیز به ساختار مدل در پژوهش ها اشاره شده است.
3- قبلا اشاره شد که بهتر است مقاله شما دارای مدل مفهومی باشد، اگر مقاله ای را انتخاب کرده اید که نویسنده اطلاعات را با پرسشنامه جمع آوری کرده بهتر است سعی کنید در آن سوالات پرسشنامه به نحوی وجود داشته یا اشاره شده باشند. حتی گاهی در صورتی که این بخش به صورت کامل در مقاله شما نباشد میتوانید با ارسال ایمیلی به نویسندگان مقاله از آنان درخواست راهنمایی و پرسشنامه نمایید. احتمالا محققان با این روش میتوانند اطلاعات بیشتری در خصوص حوزه تحقیقی جمع آوری نمایند.
4- سعی کنید در انتخاب مقاله بیس حتما از سایت ها و پایگاه های علمی معتبر استفاده نمایید.
به طوری کلی مقاله بهتر است داری ویژگی های زیر باشد:
1- مقاله مدل داشته باشد.
2- مقاله دارای فرضیه باشد.
3- فرضیه ها در مقاله در بخش ادبیات تحقیق مورد بحث قرار گرفته باشند.
4- روش تحقیق در مقاله موجود باشد.
https://www.goftino.com/c/V8gUw6
گفتگوی بر خط (آنلاین)-همین الان سفارش دهید
:: برچسبها:
مقاله بیس در نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد ,
مقاله بیس برای نگارش و تدوین رساله دکتری ,
مقاله بیس یا الگوی تحقیق ,
:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0